Back to Top
 
 

Groep 6

Lampionnenochtend en ontbijt

Een gezellige morgen op 6 november. Eerst samen aan een gezond schoolontbijt en vervolgens  een lampion knutselen. Bij deze enkele foto’s uit groep 6

Bezoek aan de bieb

We gingen 5 november met de groep naar de bibliotheek in Musselkanaal. We kregen uitleg over programmeren en……….. we mochten het ook zelf proberen met Dash en Dot, twee robotjes.

Het was prachtig om te zien hoe geïnteresseerd ze waren en hoe snel de leerlingen dit onder de knie hadden. Ook schreven ze zelf een verhaal en lieten de robotjes de bewegingen uitvoeren.

Kortom een mooi en leerzaam uur in de bibliotheek. Met onze hartelijke dank aan onze vervoerders!

Softbalclinic

Groep 6 genoot van de softbalclinic op 17 oktober. Het spel werd bijzonder goed uitgelegd door mensen van het Nederlands softbalteam. De leerlingen hadden het spel daardoor snel door.  Er werd goed opgelet en erg enthousiast meegedaan.  De tijd vloog jammer genoeg om.  Helaas bleven de sportkleren niet schoon, door de regenval van de laatste dagen.

Na afloop kregen de leerlingen nog een “Dino!” mee naar huis, het leukste softbalmagazine van Nederland.

 

 

 

Dierendag

Het onderwerp van de les Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) was Werelddierendag. Vanzelfsprekend kwam toen de vraag in groep 6 of ze hun dier of knuffel mee mochten naar school. Echte dieren, die gewend zijn aan een kooi, mochten mee.  Dieren die dat niet gewend zijn, mochten mee onder begeleiding van een ouder. Zij namen ze om kwart voor 9 weer mee naar huis. Dit omdat we van mening zijn, dat het voor zulke dieren geen dierendag is, als je de hele ochtend in een doos in de klas moet blijven.

 

 

Projectweek Vroeger

Groep 6 is met frisse moed gestart in het nieuwe schooljaar.  Eerst even wennen aan de nieuwe juffen, aan het nieuwe lokaal en aan de (nieuwe) regels, maar dat wende heel snel. We zijn met elkaar een fijne enthousiaste groep.

De projectweek, met veel leuke activiteiten is inmiddels al weer voorbij. De tijd vloog voorbij, maar we kijken er met veel plezier op terug. Eigenlijk wel bijzonder dat de huidige leerlingen, dit schooljubileum mee mogen maken.

Op de eerste dag de historische optocht en een heuse knikkercompetitie.

Op dag twee naar het Veenpark. Een hele gezellige en leerzame  dag. Fijn, dat we daarbij zoveel hulp van ouders kregen. Zonder u was het niet gelukt!!

De dagen erna veel lessen in de klas, op de manier zoals het vroeger ging. Alle verhalen over vroeger vonden ze prachtig, evenals het schrijven met  een kroontjespen. Ook maakten we zelf een lei. Kortom, we kijken terug op een geslaagde projectweek.

Veenpark